2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Keptas sterkas su ikrų padažu


Jums reikės:
sterko file,
majonezo,
raudonų ikrų,
žuvies prieskonių,
aliejaus kepimui.

    Labai paprastas receptas. Kad net rašyti nelabai ką turiu. Žuvies file supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apiberkite jums patinkančiais žuvies prieskomiais. Leiskite pusvalandi pasimarinuoti. Į įkaitintą aliejų dėkite miltuose apvoliotus žuvies gabaliukus ir kepkite, kol gabalėliai įgaus gelsvą atspalvį. Išimkite ir padėkite juos ant popierinio rankšluostėlio, kad bent kažkiek susigertų riebalų perteklius. Kai žuvis pravės sudėkite ją į serviravimo lėkštę.
   Padažui sumaišykite majonezą su raudonais ikrais. Jei turite galite įmaišyti truputį juodųjų ikrų. Pateikti galite padažą išpylę šalia žuvies, arba atskirai padažinėje.
    Žuvis su šiuo padažu skaniausia nepilnai atšalusi, ji turėtų būti bent jau kambario temperatūros.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš buvusio "Tete- a- Tete" restorano Kaune

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą