2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

Kepti moliūgo griežinėliai garnyrui


   Šiemet turiu niekaip nepasibaigantį moliūgą  :-))) Jis buvo toks didelis, kad parsivežti jį iš kaimynės teko karučiu. Gerai, kad tokią vežimo priemonę turim. Nes važiuoti su automobiliu skersai gatvės pasiimti moliūgą būtų buvę juokinga. Taigi, tą moliūgą vis pjaustau ir vis kažką darau valgomo iš jo.
   Šį kart garnyras puikiai tinkantis prie keptos paukštienos. Vegetarams: gal su ryžiais būtų skanu arba tik kaip salotos.

500 gr. moliūgo supjaustyto riekelėmis,
aliejaus,
1/2 a.š. kmynų,
1/2 a.š. maltos kalendros,
1/2 a.š. imbiero (aš naudojau šviežią stipriai susmulkintą),
1/2 a.š. rudojo cukraus,
pipirų (aš naudojau dar ir paprikos "drožles").

   Visus prieskonius sumaišykite su cukrumi. Moliūgo gabalėlius sudėkite į kepimo nepridegančią skardą ir užbarstykite prieskonių mišiniu, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Aš kepiau apie 15 min., bet tai priklauso nuo moliūgo griežinėlių dydžio.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas:
"Didžioji kulinarijos encilkopedija" 1999m. 

2 komentarai:

  1. Kaip man patinka moliūgo spalva!!!!! O su kuo šį patiekalą valgote?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepiau vištieną su bulvėmis orkaitėje ir baigiant kepti ant višaus dar uždėjau skardą su moliūgo griežinėliais. Po 15 min. moliūgas iškepė, o vištieną beliko apkepti "grill" pozicijoje. Mums labai patiko, o taurė balto vyno puikiai atskleidė visą skonį :-)

    AtsakytiPanaikinti