2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

a la Stroganovas su veršiena



    Rašydama apie befstrogeną minėjau, kad galimi ir kiti šio patiekalo variantai. Šį kart- švelnesnio skonio a la Stroganovas su veršiena. Siūlau pabandyti šį variantą, jei tik mėgstate patiekalus su padažais.


Jums reikės:
500 gr.veršienos (geriausia- "kryžinė", įdealiausia- veršienos file),
2 svogūnų,
8- 10 rudųjų pievagrybių,
3 v.š. lydyto sviesto arba aliejaus,
150 gr. grietinėlės arba 40% "Dvaro" grietinės,
1 stikl. sultinio ar verdančio vandens (jei gaminsite iš išpjovos tai jokio papildomo skysčio nereikės),
pipirų,
druskos.


   Veršieną supjaustykite skersai raumenų apie 0.5 cm. gabaliukais. Ir tada dar 3 cm. juostelėmis. Svogūnus susmulkinkite. Į aukštesniais kraštais keptuvę dėkite sviesto ir kai jis įkais suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę apkepkite kol jie taps skaidrūs.

 Tada sudėkite veršieną. Troškinkite ant vidutinio karščio, uždengę dangčiu, kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Tada permaišykite troškinį ir vėl uždenkite dangčiu.

 Jei reikia įpilkite verdančio sultinio ar vandens.

Kai mėsa taps minkšta suberkite nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius. Įberkite druskos ir pipirų.  Dar patroškinkite 5 min. ir supilkite grietinėlę ar grietinę, tačiau neuždenkite dangčiu. Leiskite grietinėlei užvirti. Padažo tirštumą koreguokite pagal savo norus. Jei padažas per tirštas- įpilkite truputį karšto sultinio ar karšto vandens. Jei per skystas- padidinę kaitrą leiskite jam nugaruoti.
   Jei naudosite padažui grietinę galite įberti 1/4 a.š. cukraus.
  A la Stoganovą pateikite  su bulvių koše ir šviežiomis salotomis sezono metu. Arba marinuotomis daržovėmis žiemą.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš restorano Sankt Petrburge

2 komentarai:

  1. labai geras šitas receptas, gaminau jau keletą kartų, tik aš dar įtarkuoju muskato.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi Rasa, kad patiko befstrogeno receptas. Ir muskatas tikrai čia tinka :-)

    AtsakytiPanaikinti