Puikus desertas užklupus netikėtiems svečiams arba tingus variantas- ką nusinešti vasarą einant į svečius J)))
Šiek tiek apie skonius šiame deserte. Būtent čia svarbiausias yra klasikinis juodos duonos ir juodųjų serbentų derinys. Avietės suteikia gaivumo ir papildo skonių visumą.
Tačiau jums pasirinkti ar į visą grietinėlės- maskarponės sūrio masę įmaišyti granolą ar ją sudėti sluoksniu nemaišant.
Jums reikės
250ml. plakamosios grietinėlės 30- 35 % riebumo,
250 gr. maskarponės sūrio,
3- 4 v.š. cukraus,
½ citrinos sulčių,
šiek tiek migdolų esencijos,
6 v.š. Biržių duonos granolos su duonos gabaliukais,
6 v.š. juodųjų serbentų uogienės,
aviečių ir mėtų lapelių papuošimui.
Į grietinėlę suberkite cukrų ir išplakite iki standumo. Sudėkite maskarponės sūrį, supilkit išspaustas citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos. Viską išplakite, kol gausis vienalytė masė (tik neperplakite).
Aš granolą sumaišau sekančiame etape, nes man daugiau patinka viskas viename. Tačiau jūs galite maskarponės- grietinėlės masės (po 1 valgomąjį šaukštą) dėti į taures ir įberti granolos. Tuomet dar šaukštas sūrio masės ir ant viršaus uždėkite juodųjų serbentų uogienės. Prieš pateikiant papuoškite avietėmis bei mėtos lapeliais.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: už receptą ačiū Etmyrai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą