Vienoje
amerikiečių tinklo parduotuvėje ‚už akių‘ užkliuvo sveikuoliškas avižių ir
kakavos mišinys. Nusipirkau ir man jis labai patiko. Kadangi pas mus tokio mišinio neradau,
nusprendžiau pati beveik tokį patį pasiruošti. Na, gal net sveikesnį, nes
nedėjau jokių papildomų saldiklių. Pilnai užteko kiek saldumo mišiniui suteikia razinos
ir datulės.
Šis mišinys
puikiai tiks vasaros pusryčiams, tiek šaltas su natūraliais jogurtais, tiek užpylus verdančiu vandeniu ir valgomas jau
kaip greita košė. Su šiuo mišiniu jūs galite gamintis ir įvairius kokteilius -smučius.
Receptą galite
papildyti pridėdami į ruošiamą patiekalą šviežių uogų ar vaisių, taip pat
galite skaninti kitais džiovintais vaisiais. Galite pridėti goji uogų ar maistinių
skaidulų mišinio. Pastarojo nepridėkite per daug. Užteks tik 3 v.š. visam
bendram mišiniui.
Avižinių dribsnių
mišiniui reikės
200 gr. avižinių
dribsnių (naudojau paprastus, ne greitai paruošiamus),
100 gr. razinų,
50 gr. datulių
(be kauliukų),
30- 90 gr. Ispaninio
šalavijo (čija/chia) sėklų,
3 v.š. kakavos,
3 a.š. cinamono,
½ a.š. druskos
(skoniui paryškinti)
Avižinius
dribsnius, razinas ir datules supilkite į benderį ir sumalkite. Suberkite
likusius produktus ir gerai išmaišę supilkite į sandarų indą.
Stiklinei jogurto
aš dedu 4- 5 a.š. mišinio. Gerai išmaišiusi dar palieku kelias minutes
pastovėti, kad sausieji produktai išbrinktų.
Sudėtingumas: paprasta