2022 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Džiovintų slyvų ir sūrio užkandėlė

 


Paprasta, greita ir tikrai skanu. Ši užkandėlė puikiai tiks prie taurės raudono vyno.

Jums reikės:

kokybiškų minkštų džiovintų slyvų,

fermentinio sūrio + kietojo sūrio „Parmigiano Reggiano“ ar „Džiugo“ (jei norite sodresnio skonio),

nedaug česnako,

majonezo.

Pirmiausia išsirinkite didžiausias slyvas esančias pakuotėje ir jas nykščiu paspauskite padarydami duobutę. Taip iš karto paruoškite visas dideles slyvas.

Fermentinį sūrį sutarkuokite ir išspaudę česnaką sumaišykite su majonezu. Šiuo mišiniu įdarykite slyvas. Jei norite sodresnio skonio ant viršaus dar užberkite šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio.

Paįvairinimui galima dar užberti maltų čili pipirų ar uždėti po graikiško riešuto puselę. Į sūrio mišinį galima įberto kapotų petražolių, arba įpjaustyti džiovintų pomidorų.




Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš sovietinių laikų restoranų meniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą