Tikriausiai visi sutiksite, kad plovas turi būti ruošiamas
iš riebesnės ir intensyvesnio skonio mėsos. Būtent antiena ir yra tas, labai
tinkamas pasirinkimas, tiems kas nemėgsta avienos.
Jums reikės (4-5 asmenims)
2 ančių krūtinėlių (t.y. 4 file puselių),
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
2 didelių morkų,
4 saliero stiebų,
4- 6 džiovintų kriaušių puselių,
500 gr. plikytų parabolinių ryžių.
prieskonių plovui,
druskos,
Antienos odelę keliose vietose įpjaukite įstrižai ir
sudėkite į karštą keptuvę odele žemyn, kad apkeptų ir išbėgtų riebalai.
Per tą laiką kol kepate, supjaustykite svogūnus ir česnakus
mažiais gabaliukais, o morkas- šiaudeliais. Saliero stiebus taip pat
susmulkinkite. Kai riebalai bus pakankamai ištekėję išimkite file ir padėkite
ant pjaustymo lentelės. Į riebalus suberkite svogūnus ir česnaką, apkepkite ir
kai jie taps skaidrūs suberkite morkas bei salierus. Kepkite kol daržovių
keikis keptuvėje apmažės.
O kol kepsite daržoves antienos file supjaustykite į tris
dalis išilgai ir po to jau pjaustykite nedideliais gabaliukais.
Sukeptas daržoves suberkite į kepimo indą. Į keptuvę sudėkite antienos
gabaliukus ir dar padidinę kaitrą apkepkite iš visų pusių. Apkepę sudėkite į
kepimo indą kuriame jau yra daržovės. Suberkite supjaustytas džiovintas
kriaušes ir prieskonius plovui. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad beveik viską
apsemtų, uždenkite folija ar dangčiu ir troškinkite 190 C temp. įkaitintoje
orkaitėje apie 1 val. Ar mėsa minkšta patikrinkite šakute pasismeigę gabalėlį
antienos.
Kai mėsa bus išsitroškinusi suberkite ryžius ir užpilkite
dar kartą verdančio vandens, kad vandens būtų apie 2 cm. virš ryžių. Įberkite
druskos, bet nemaišykite. Vėl troškinkite uždengę apie 20- 30 min. (laikas
priklauso nuo ryžių virimo laiko nurodyto ant pakuotės).
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą