Dar viena Švedijos ambasadoje ruošta ir tikrai dėmesio verta silkė. Tačiau ji jau nemarinuota.
Jums reikės
3 - 4 silkių file,
1 mažos dėžutės stintelių ar kokių kitokių ikrų,
100- 150 gr. rūkytos lašišos,
1/4 raudonojo svogūno,
3 v.š. grietinės,
3 v.š majonezo,
kvepiančiųjų pipirų arba pipirų mišinio,
krapų ir laiškinio česnako.
Jei naudosite naturalią silkę su galva, ją išdarinėję bent valandai pamerkite į pieną. Pienas sumažins silkės sūrumą, be to, piene pamirkyta silkė tampa šviesi.
Po to silkę gerai nuplaukite ir supjaustykite apie 1.5 cm.gabaliukais. Lašišą gerai susmulkinkite.
Inde sumaišykite grietinę, majonezą, žoleles, smulkiai supjaustytą svogūną ir ikrą su lašiša. Sudėkite silkę ir dar kartą atsargiai viską permaišykite. Ant viršaus užberkite truputį pipirų.
Silkę bent parą palaikykite šaltai, kad subręstų skonis.
Šią silkę galite pateikti ir su karštomis virtomis bulvėmis.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: Iš "Villa alps" ir žurnalo "Debesys"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą