2014 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Marinuota silkė kario padaže

 
 
  Aš gan rimtai "užsikabinau" už silkių :-))) Rugpjūčio mėnesį Restoranų dieną paminėjome Švedijos ambasadoje ir su "Debesų" kolektyvu vaišinome svečius silkėmis. Silkės buvo ruošiamos pagal Astos iš "Villa Alps" receptus. Taip marinuotas silkes ruošia ir švedai.
  Prisipažinsiu, tos marinuotos silkės man labai patiko. Visų mūsų, ruoštų silkių parsivežėme ir į namus, namiškiams paragauti. Po degustacijos mano vyras jas labai gerai įvertino, bet po kelių dienų tiesiog prajuokino su klausimu: "O tokių silkių Lietuvoje yra?"
Taip, tos silkės buvo paruoštos Lietuvoje :-))))
Tad, pradedu skaniausių silkių pristatymą nuo "Silkės su kariu".
 
Jums reikės
4-5 silkių file,
1 svogūno,
1 a.š. (pilno) kario,
3 v.š. grietinės,
3 v.š. majonezo,
ryšelio laiškinio česnako,
kepintų svogūnų dribsnių (parsiduoda prieskonių parduotuvėse).

marinatui:

50 ml. 9% acto,
100 ml. cukraus,
150 ml. vandens,
5 gvazdikėlių,
5 kvepiančių pipirų,
1 lauro lapo,
1 svogūno.

  Marinatą virkite  kol ištirps cukrus. Tuomet suberkite plonai plunksnelėmis supjaustytą svogūną ir iš kart nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite.
  Supjaustytas 1 ar 1.5 cm. gabaliukais silkes sudėkite į atvėsusį marinatą ir palikite parai laiko šaltai pasimarinuoti.
  Po paros smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepkite su aliejumi, kol pradės gelsti. Įberkite kario ir atvėsinkite.
  Į indą sudėkite grietinę, majonezą, kepintus svogūnus, bei smulkiai supjaustytą laiškinį česnaką. Viską gerai išmaišykite.
  Išrinkite silkės gabaliukus iš marinato ir sudėję juos į kario padažą atsargiai išmaišykite. Ant viršaus užberkite truputį laiškinio česnako ir svogūnų dribsnių. 
 
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: Iš "Villa alps" ir žurnalo "Debesys"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą