Šiam patiekalui tiks bet kuri vištienos mėsa, svarbu, kad ji būtų be odos. Kodėl be odos paklausite. Todėl, kad į troškinį pilasi grietinėlė ir nuo odos patiekalas paprasčiausiai bus per riebus. Šį kartą neturėjau tik tos saujos špinatų, tad tenkinausi mažesniu jų kiekiu.
Vištieną galite keisti nedideliais maltinukais (kotletais) ir jautienos ar kiaulienos- jautienos.
Jums reikės
250 gr. spageti makaronų,
6 vnt. vištienos blauzdelių mėsos be kaulų ir be odos (galite naudoti krūtinėlę),
1 nedidelio svogūno, susmulkinto,
2 skiltelių česnako, susmulkinto,
6-8 pievagrybių, supjaustytų,
1 geros saujos šviežių špinatų,
100- 200 gr. riebios grietinėlės,
tarkuoto parmezano sūrio,
1 a. š, itališkų prieskonių,
1 v.š. lydyto sviesto.
1/4 a.š. raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina),
druska ir pipirai pagal skonį,
šviežių petražolių, kapotų.
Į verdantį vandenį puode sudėkite makaronus ir virkite pagal nurodymus esančius ant pakuotės.
Vištienos mėsą supjaustykite gabaliukais ir pagardinkite itališkais prieskoniais, druska bei pipirais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite sviestą. Suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes.
Sudėkite vištieną ir kepkite po 5–7 minutes vis pamaišydami.
Sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus ir kepkite 5 minutes.
Įmaišykite šviežius špinatus , supilkite riebią grietinėlę ir mišinį užvirkite.
Įmaišykite tarkuoto parmezano sūrio, ir raudonųjų pipirų dribsnių. Virkite, kol padažas sutirštės, apie 3-4 minutes.
Prieš patiekdami supilkite (be skyčio) išvirusius makaronus ir išmaišę papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą