Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau.
Graikiškos bulvių salotos
Jums reikės
virtų bulvių (supjaustytų),
feta sūrio,
kalamata alyvuogių be kauliukų,
saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų,
raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais.
petražolių.
padažui:
baltojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus,
pipirų mišinio,
druskos.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
Atvėsusias bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
Alyvuoges nusausinkite ir stambiai supjaustykite.
Petražoles smulkiai supjaustykite.
Sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais fetos sūrį.
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
Viską berkite į dubenį. Apšlakstykite padažu ir laisvai sumaišykite.
Uždenkite maistine plėvele ir leiskite salotoms kalias valandas pabūti šaldytuve, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.
Pantesca salotos arba spalvingos itališkos salotos
Jums reikės
bulvių
vyšninių pomidorų,
juodų (arba žalių) alyvuogių.
raudonojo svogūno pagal skonį,
kaparėlių,
padažui:
baltojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus.
raudonėlio,
baziliko lapelių,
druskos.
Sudėtingumas: paprasta
Receptai: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą