Noriu su jumis pasidalinti dar vienu prancūzišku karštu liežuvio troškiniu. Kaip ir dera prancūzams troškinys nėra perkrautas daržovėmis, visa esmė minkštas liežuvis ir sodraus skonio padažas. Skaniausia jį pateikti su bulvių koše, keptais batatais ar net perlinėmis kruopomis.
Jums reikės
1 jautienos liežuvio (1,5–2 kg)
1 svogūno nusagstytas 4 gvazdikėliais,
2 morkų,
2 lauro lapų,
druskos,
pipirų,
1 šakelės čiobrelių,
2 skiltelių česnako.
plokščialapių petražolių.
padažui
1 didesnio askaloninio česnako (šaloto) arba poro baltosios dalies,
40 gr. sviesto,
40 gr. miltų,
100 ml. baltojo vyno
1 v.š. garstyčių,
1 v.š. pomidorų padažo,
1 pomidoro arba 100 ml. naminio trintų pomidorų padažo,
200 ml. sultinio nuo virto liežuvio,
100 gr. marinuotų agurkų
Jei reikia druskos ir pipirų pagal skonį.
Įdėkite gerai nuplautą jautienos liežuvį įverdantį vandenį su visomis daržovėmis ir prieskoniais virti apie 2- 3 val..
Greitpuodyje liežuvį išvirsite žymiai greičiau per 50- 60 min. (priklausomai nuo liežuvio dydžio). Norėdami patikrinti ar jis jau išviręs, įkiškite peilio ašmenis: jis turi labai švelniai įsmigti.
Išvirtą liežuvį dar karštą panardinkite į šaltą vandenį ir iškart nulupkite.
Apipjaustykite kas nereikalinga iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite jį plonais griežinėliais
Paruoškite padažą
Supjaustykite askaloninį česnaką ir ištirpinkite ant silpnos ugnies su sviestu.
Kai askaloniniai česnakai taps skaidrūs, nuolat maišydami suberkite miltus.
Įpilkite baltojo vyno ir leiskite jam nuvirti.
Sudėkite pomidorų kubelius, pomidorų padažą, garstyčias, supjaustytus agurkus ir įpilkite sultinio.
Gerai išmaišykite ir galiausiai sudėję pjaustytą liežuvį leiskite padažui virti ant silpnos ugnies keletą minučių.
Jei reikia užberkite druskos ir pipirų pagal savo skonį.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą