Jums reikės
2 kiaušinių (didelių),
200 gr. cukraus (arba nepilna 250 gr. stiklinė
),
),
45 gr. sviesto,
½ stikl. kefyro,
½ a.š. romo esencijos (kvapų),
1 stikl. miltų + 1 v.š. papildomai,
½ a.š. sodos,
2 v.š. kakavos miltelių.
Produktai turi būtų kambario temperatūros, o sviestą ištirpinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
Kiaušinius išplakite su cukrumi kol jis ištirps. Supilkite sviestą, kefyrą ir kvapų esenciją. Išplakite. Suberkite miltus ir sodą. Jos gesinti nereikia, nes tešloje tai padarys kefyras. Ir dar kartą viską gerai išplakę tešlą padalinkite į tris dalis.
Į vieną dalį suberkite papildomą kiekį miltų, o į kitas kakavą. Tik į vieną dalį suberkite ½ v.š. kakavos, o į kitą suberkite likusią.
Pirmiausia išplakite tešlą be kakavos, paskiau su kakava.
Į formą pilkite tešlą dalimis. Taip padarydami skirtingus sluoksnius. Paprastą be nieko tešlą, po to su trupučiu kakavos ir galiausiai supilkite daugiausiai kakavos turinčią tešlą. Sluoksnius galite dar kartą pakartoti, pilant po pusę skirtingų spalvų.
Keksą kepkite apie 35 min. arba patikrinkite mediniu iešmeliu- kai įsmeigus ištrauksite jį sausą.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto lenkų kalba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą