Genialumas visada slypi paprastume J)) Taip ir šį kartą, net nustebau,
kad nereikia ieškoti kažko įmantraus gaminant skumbrę. Žinoma skumbrės savitas
skonis patinka ne visiems, tačiau jei mėgstate rūkytą skumbrę, kepta tikrai,
kad patiks.
Jums reikės
2 šviežių skumbrių (tiks ir atitirpintos šaldytos),
½ citrinos,
3 skiltelių česnako,
5 pipirų mišinio,
druskos,
2 šakų mažų pomidoriukų.
Išvalytą ir nuplautą žuvį apšlakstykite citrinos sultimis iš vidaus ir išorės. Apiberkite druska bei pipirais, į pilvo ertmę įdėkite smulkintą česnaką bei citrinos likučius. Padarykite įpjovas iš vienos pusės keliose vietose.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą įberkite lydyto sviesto gabalėlių sudėkite
ant jų žuvį, dar truputį sviesto uždėkite ant įpjovų. Šalia žuvies dėkite mažus
pomidoriukus ir kepkite įkaitintoje iki 195C orkaitėje apie 40 min.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: kaip ir žuvis
iš Lydl
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą