Dar vienas nesudėtingas patiekalas, kurį galima pateikti šventėms ar artėjančiai Valentino dienai.
Jums reikės:
4 sluoksniuotos tešlos lapeliai arba dideli sluoksniuotos tešlos krepšeliai,
600 gr. kalakutienos krūtinėlės,
100 gr. baravykų (gali būti šaldyti), jų neturint tiks ir voveraitės arba pievagrybiai,
1 svogūnas,
2 v.š. aliejaus,
1 a.š. miltų,
1/2 stiklinės sultinio ar verdančio vandens,
1/2 taurės balto vyno,
1/2- 1/4 a.š. Vusteršyro padažo,
4 v.š. grietinėlės,
druskos, pipirų,
truputis cukraus.
Jei neturite didesnių sluoksniuotos tešlos krepšelių, teks juos kažkaip pasidaryti patiems Tai yra, vieną tešlos lapą perpjaukite per pusę. Vienoje lapo pusėje puodeliu išspauskite apskritimą ir kvadratą su esančia skyle uždėkite ant kito padalinto lapo. Apvalų tešlos gabalėlį padalinkite pusiau ir jį šiek tiek ištempę uždėkite ant stilizuoto krepšelio kraštų.
Taip pasielkite su visais 4 tešlos lapais.
Tešlos krepšelius kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Susmulkinkite svogūną ir jį apkepkite su aliejumi. Kai jis gražiai pagels sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą kalakutieną. Ją apkepkite vis pavartydami. Vėliau sudėkite nuvalytus ir susmulkintus grybus. Įberkite pipirų ir druskos. Įpilkite sultinio ar verdančio vandens ir troškinkite, kol mėsa taps minkšta. Tuomet supilkite vyną, Vusteršyro padažą. Miltus sumaišykite su grietinėle ir supilkite į troškinį. Įberkite šiek tiek cukraus ir dar kelias minutes patroškinkite.
Į lėkštes dėkite sluoksniuotos tešlos krepšelius ir užpildykite juos troškiniu.
Prie šio troškinio tiks marinuotos daržovės ar švieži pomidorai (sezono metu).
Sudėtingumas: nėra sudėtinga,
Receptas: iš knygos "Virtuvės džiaugsmai"
Gerai, kad ką tik skaniai pavalgiau, nes atrodo pasakiškai gerai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Indre :-) Apie maistą nevalgius iš tikro pavojinga skaityti :-))))
AtsakytiPanaikinti