Tai lengvai paruošiamas šventinis patiekalas. Na, nebūtinai
šventinis, bet puikiai tinkantis iškilmingesniems sekmadienio pietums.
Jums reikės
veršienos vidinės išpjovos file (jos užteks 2- 3 asmenims),
bulvių (kiekvienam asmeniui po 1 vidutinio dydžio),
400 gr. špinatų užteks 2 asmenims (naudojami didesniais lapais),
1 svogūnas,
2 česnako siltelės,
pipirų, provanso žolelių,
1 v.š. sviesto
padažui
100 gr. grietinėlės,
1/2 a.š. miltų,
1 a.š. sviesto,
1/2 taurės balto vyno,
druskos, muskato riešuto ar pipirų.
Nuplovę
ir nusausinę veršienos file įtrinkite pipirais, provanso žolelėmis ir
jei yra laiko galite ją per naktį pamarinuoti laikydami šaldytuve.
Nuskuskite bulves ir jas supjaustykite plonomis riekelėmis
Pjaustykite taip, kad bulvė neprarastų savo bulvės formos. Visas bulves
sudėkite į kepimo skardą ir truputį palenkite kiekvieną, kad jų riekelės
truputį pasislinktų. Apšlakstykite aliejumi, įpilkite 1 cm. karšto
vandens ir kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje.
Keptuvėje ant sviesto ar aliejaus iš visų pusių apkepkite veršieną vos
po kelias minutes ir sudėję į kepimo skardą kur kepa bulvės ir dar
kepkite apie 60 min.. Jei reikia viską uždenkite aliuminio folija.
O kol bulvės ir veršiena kepa pasiruoškite padažą ir špinatų garnyrą.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite miltus į nedidelį kiekį grietinėlės ir gerai juos išmaišykite. Tuomet visus padažo komponentus supilkite į keptuvę su sviestu ir virkite nuolat pamaišydami, kol padažas gausis reikiamo tirštumo.
Nuplaukite špinatus ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Susmulkintą svogūną kartu su česnaku pakepinkite svieste ar su aliejumi. Kai svogūnas taps skaidrus sudėkite supjaustytus špinatus, įberkite pipirų ir druskos. Maišykite, nes špinatai labai greitai suminkštėja.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite miltus į nedidelį kiekį grietinėlės ir gerai juos išmaišykite. Tuomet visus padažo komponentus supilkite į keptuvę su sviestu ir virkite nuolat pamaišydami, kol padažas gausis reikiamo tirštumo.
Nuplaukite špinatus ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Susmulkintą svogūną kartu su česnaku pakepinkite svieste ar su aliejumi. Kai svogūnas taps skaidrus sudėkite supjaustytus špinatus, įberkite pipirų ir druskos. Maišykite, nes špinatai labai greitai suminkštėja.
Prieš pateikdami veršienos file supjaustykite griežinėliais.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas; iš kažkokio restorano
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą