Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę.
Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms
šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų
kurie ruošiami ne taip ir dažnai. Tad, dabar apie juos.
Jei ne turguje pas savo mėsininkę rastas liežuvis
šioms Kalėdoms tikriausiai būčiau virusi karkos vyniotinį (apie jį ryt
jums parašysiu). Bet jaučio liežuvis kažkaip sugebėjo nepraslysti pro
šalį, juk taip senai jį viriau...
Jums reikės
800 gr. jaučio liežuvio arba veršelio, kiaulės liežuvio (-ių),
svogūnas,
morka,
petražolių, gelsvės,
marinatui:
2- 3 česnako skiltelės,
1/2 a.š. pipirų mišinio,
2- 3 lauro lapų,
1/2 a.š. cukraus
1- 3 a.š. druskos,
truputis citrinos sulčių.
Gerai nuplautą liežuvį apšlakstome citrinos sultimis ir įtriname sausu prieskonių mišiniu. Paliekame parai šaltai pasimarinuoti.
Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas ir vėl panardinamas į sultinį iki pilno atvėsimo.
Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas ir vėl panardinamas į sultinį iki pilno atvėsimo.
Atšalusį liežuvį,
apipjaustę kas nereikalinga iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite plonais
griežinėliais ir pateikite su krienų- majonezo padažu (tam šiuos produktus lygiomis dalimis sumaišykite).
Sudėtingumas: nesudėtinga
Receptas: iš knygos "Lietuvių valgiai"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą