Žiedinius kopūstus (kalafiorus) tikriausiai visi mokate išsivirti. Bet tiems, kas virtuvėje žengia vos pirmuosius žingsnius, ir dar gyvenime jų nevirė- parašysiu, kad juos suskirstytumėte žiedinėliais (stambiai) ir nuplautumėte. O tada jau suskirstę žiedinėliais smulkiau ir sumetę į verdantį pasūdytą vandenį virtumėte tol, kol šakutė įsmigs į žiedinėlį.
Nuo išvirusių žiedinių kopūstų nupilkite vandenį ir įdėkite truputį sviesto, riebios grietinės (puikiai tiks "Dvaro" 35%), pipirų ir krapų. Galite įberti džiovintų daržovių prieskonių ar sutrinti tirpaus sultinio kubelį (tada nebedėkite druskos). Užvirinę dar kartą galite pateikti su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Kitas žiedinių kopūstų receptas dar paprastesnis. Išvirtus žiedinius kopūstus apibarstę džiuvėsėliais apkepkite lydytame svieste, užbarstykite pipirų, krapų arba petražolių. Pateikite su keptomis bulvėmis arba su skrudintu batonu.
Sudėtingumas: paprasta
Mmmm, kalafioras mėgstama daržovė, ypač su džiuvesėliais
AtsakytiPanaikintiO aš net nežinau kuris variantas skanesnis :-). Bet juk ir žalias kalafioras puikiai tinka į visas salotas gaminamas su aliejumi.
AtsakytiPanaikinti