2011 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Danutės brokolių ir paprikų pagardas šiek tiek primenantis Indiją (relish'as)


  Oho, kokį pavadinimą suraičiau :-))) Tikrai gvazdikėlių ir kalendros aromatas primena tolimus kraštus. Kur maloniai aštrūs kvapai įprasta kasdienybė. O juntama salstelėjusi rugštelė tai dar labiau patvirtina. Šis padardas puikiai dera prie šaltų ir karštų mėsos, žuvies kepsnių.

1 kg. brokolių,
500 gr. raudonos paprikos,
500 gr. geltonos paprikos,
500 gr. cukinijų,
2 dideli svogūnai,
4 česnako skiltelės,
200- 400 gr. cukraus,
250 ml. vyno acto (6 %),
po 1 a.š. gvazdikėlių, pipirų, kalendros, grastyčių (viskas turi būti malta),
druskos pagal skonį,
truputis aliejaus.

  Visas daržoves nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Brokolius suskirstę nedideliais žiedynėliais metame į verdantį vandenį ir verdame kol suminkštės. Svogūną ir česnaką lengvai pakepiname aliejuje. Jei  turite storadugnį puodą tai kepinkite iš karto jame. Tada sudėkite visus išvardintus produktus, išskyrus brokolius ir prieskonius, o acto  įpilkite tik 100 ml. Daržoves troškinkite apie 30 min. arba kol viskas suminkštės (patikrinkite šakute, ji turi smigti į daržoves). Tada supilkite likusį actą, brokolius ir prieskonius, ir dar kelias minutes patroškinkite. Paruoštą pagardą sudėkite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite degtine išvalytais dangteliais.
Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą