Nors jau kuris laikas kaip ‘mano’ ukrainiečiai sugrįžę į
Kijevą, bet aš vis nenustoju gaminti jų pamėgtų patiekalų.
Šį kartą Lenos receptas, kuris mane iš tiesų sužavėjo.
Pamenu, kai pirmą kartą jį valgiau tai nelabai supratau, kas ten tarp tos žuvies ir
žirnelių dar yra J))) Bananai! Plonas jų sluoksnis
nuostabiai derėjo su žirneliais ir kaip nebūtų keista su žuvimi. Karis ir
grietinėlė nuostabiai apjungė šį sunkiai suvokiamą derinį. Ir jei nedėti bananų,
šis apkepas taptų paprastu, eiliniu, niekuo neišsiskiriančiu žuvies patiekalu. Tik
šiam apkepui nenaudokite jau pernokusių bananų. Geltoni tinka, bet su juodais
taškeliais ant žievės, naudojami daugiau saldiems patiekalams ruošti.
Jums reikės
900 gr. menkės (arba kitos jūrinės baltos žuvies),
1 vid. svogūno,
2-3 bananų,
500 gr. šaldytų žirnelių,
400 ml. grietinėlės,
2 nedidelių kiaušinių,
druskos,
pipirų,
4 a.š. kario,
aliejaus kepimui.
Atšildykite žirnelius kambario temperatūroje.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite iki auksinės spalvos. Atidėkite
į lėkštelę
Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ir apkepkite
toje pačioje keptuvėje.
Į kepimo indą sudėkite apkeptą žuvį, kad neliktų jokių tarpų
tarp gabaliukų. Apiberkite trupučiu druskos
ir pipirų. Tolygiai suberkite apkeptus svogūnus. Visą paviršių apdėkite
plonais griežinėliais supjaustytais bananais. Pasistenkite, kad taip pat
neliktų tarpų. Ant viršaus užberkite žirnelius.
Inde lengvai išplakite kiaušinius ir juos sumaišykite su
kariu, bei grietinėle. Įberkite dar šiek tiek druskos. Visą plakinį užpilkite
ant žirnelių. Žirneliai turėtų būti 0,5 -1 cm. padengti grietinėle, kad kepant jie
neapdegtų.
Apkepą kepkite 185 C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš Lenos virtuvės lobyno
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą