Karantinas padarė dienas panašias viena į kitą. Kažkada kurti planai apie keliones nusikėlė į nežinią. Tad, tą monotoniją man norisi kažkaip praskaidrinti, bent jau virtuvėje.
Šį kartą 'keliausime' į Tailandą. Aš net pažadu, kad sausio mėnesį į Rytų šalis 'keliausime' ne vieną kartą .
Jums reikės
1 ar 1.5
pomelo, suskirstyto dalimis (be jokių odelių)
1 pok. krevečių (be kiauto, gali būti virtos),
4 v.š. šalotų ar svogūno,
2 v.š
smulkinto česnako,
2 v.š.
aliejaus,
¾ puodelio kokoso drožlių pakepintų iki aukso spalvos,
½ puodelio
kokoso pieno
1 a.š. džiovintų
paprikos dribsnių arba raudono nelabai aštraus pipiriuko,
½ puodelio
smulkintų kepintų žemės riešutų,
2 v.š. citrinos sulčių arba pagal skonį,
2 v.š. Rytietiško žuvies padažo (Fish sauce), arba pagal
skonį,
kalendros
lapelių.
Iš anksto sausoje keptuvėje pakepinkite kokoso drožles. Po to ir žemės riešutus iki aukso spalvos. Aš juos pasikepinu iš anksto, prieš kelias dienas, kad visada reikalui esant jų turėčiau po ranka.
Ant aliejaus pakepinkite plunksnelėmis pjaustytus šalotus arba svogūnus iki aukso spalvos. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką. Sudėkite susmulkintą pipiriuką, jei neturite paprikos dribsnių ir dar trumpai pakepkite. Supilkite kokosų pieną ir viską išmaišę leiskite atvėsti. Įpilkite citrinos sulčių, žuvies padažo ir viską permaišykite.
Į lėkštę dėkite smulkiai suplėšytus pamelo gabalėlius, ant viršaus užpilkite svogūnus su visu padažu. Užberkite smulkintais kalendrų lapeliais ir žemės riešutais. Išdėliokite lengvai pakeptas krevetes ir galiausiai užberkite kokoso drožlių.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą