Gera menkė tikrai labai skani žuvis ir nuo geros menkės virtuvė nesmirdi. Nepatikėjau, nes kad ir ji šviežia, bet kepant ar troškinant savo menkišką kvapą vis tik turi. Nepatikėjau, kol nepradėjau menkės pirkti "Lidl". Oi, sakysite ne lygis, tokioje parduotuvėje apsipirkinėti :-)))) Man iš tikro, tai nesvarbu lygis ar ne, bet skanios ir šviežios žuvies aš noriu. Tai, va, džiaugiuosi, kad pagaliau galiu gaminti ne vien mėsą.
Šį kartą nuostabus ir gana paprastas prancūziškas menkės receptas.
Jums 2- 3 porcijoms reikės,
apie 800 gr. menkės file,
100 g. pievagrybių,
2 pomidorų,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. sviesto,
1/2 taurės baltojo vyno,
1/2 a.š. čiobrelių,
druskos, pipirų.
Pakepkite susmulkintą svogūna ir česnaką aliejaus ir sviesto mišinyje. Suberkite supjaustytus pievagrybius ir juos 2-3 min. apkepkite. Tuomet sudėkite mažais kubeliais supjaustytus pomidorus. Viską išmaišykite, ant viršaus uždėkite žuvies gabaliukus, įpilkite vyno, užberkite druskos, pipirų ir čiobrelių.
Uždengę dangčiu troškinkite apie 10 - 15 min. priklausomai nuo menkės file storio.
Žuvį pateikite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: Didžioji virtuvės knyga "ELLE'
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą