Tradicinis graikiškas pagardas tinkantis tikriausiai prie visų užkandžių ir karštų grill kepsnių. Kad šis padažas nepasidarytų per skystas rekomenduojama naudoti trumpavaisius agurkus ir juos smulkiai supjausčius reikėtų šiek tiek nuspausti, ar palaikyti ilgėliau, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys. Taip pat reikia šį padažą pasiruošti keliomis valandomis ankščiau, kad česnako skonis sušvelnėtų ir nebebūtų toks aštrus.
Pagardui reikės
1 indelio graikiško jogurto,
1- 2 nedidelių agurkų,
1- 2 česnako skiltelių,
1- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. citrinos sulčių,
1 v.š. smulkintų krapų,
4 mėtos lapelių,
pipirų mišinio ir druskos.
Agurką smulkiai supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su smulkintais krapais bei mėtos lapeliais. Išspauskite česnaką, užberkite pipirų ir druskos. Supilkite jogurtą, citrinos sultis ir šiek tiek aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir palikite bent valandai šaltai, kad česnakas "užgestų".
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą