2015 m. birželio 7 d., sekmadienis

Vištiena su šparagais ir bulvytėmis

 
Šiandiena visiškai naujas, nuostabus ir lengvai paruošiamas receptas su šparagais.
 
2 asmenims reikės

6- 8 vištienos šlaunelių be odos ir kaulo,
12 labai mažų šviežių bulvyčių,
1 ryšelio šparagų,
1 v.š. lydyto sviesto,
rozmarino šakelės,
4 česnako skiltelių,
trupučio 5 pipirų mišinio,
druskos,
1/3 taurės balto vyno,
1/3 citrinos.
 
  Nuskustas bulvytes sudėkite į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Apipilkite lydytu sviestu, užberkite truputį druskos ir kepkite prieš tai įkaitintoje  iki 175 C orkaitėje. 
  Toje pat keptuvėje kurioje šildėte lydytą sviestą apkepkite vištieną. Kepkite po 4- 6  gabaliukus, kad būtų nedideli tarpai tarp jų. Kepti abi puses reikėtų tik po kelias minutes, kad apkeptų tik vištienos išorė (tai tam, kad kepant orkaitėje nebeišsiskirtų ir neišbėgtų iš vištienos sultys).
 Apkeptą vištieną sudėkite į skardą kur kepa bulvės, apiberkite pipirais, tarkuota citrinos žievele ir druska. Sudėkite česnako skilteles. Ant bulvių ir vištienos užberkite rozmarino.
 Kepkite apie 40 min.  Tuomet sudėkite nuplautus, nulaužytais galais šparagus (nulaužiama sumedėjusi šparago dalis). Šparagus stenkitės sudėti ant dugno. Kepkite apie 5- 7 min. Supilkite vyną ir išspautas citrinos sultis. Kepkite dar 3 min.
 
 
 
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto

1 komentaras:

  1. Kaip tik viskas, ką planuoju šiandien pirkti :) kad tik šparagų būtų likę...

    AtsakytiPanaikinti