dviems asmenims reikės
dviejų rutulėlių tagliatelle makaronų,
200 gr. rūkytos lašišos,
100 gr. balto vyno,
100 gr. grietinėlės (jei jos neturite galite naudoti 40% grietinę ir 1/2 a.š. cukraus),
1 v.š. smulkintų krapų,
trupučio 5 pipirų mišinio.
Į verdantį vandenį sudėkite makaronus ir juos išvirkite. Kol verda makaronai lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis. Atskirame puode užvirinkite vyną ir sudėkite lašišos gabaliukus. Sumažinkite kaitrą ir pavirkite vieną, dvi minutes. Supilkite grietinėlę, įberkite pipirų ir smulkintų krapų. Pavirkite dar dvi minutes.
Išvirtus makaronus sudėkite į lėkštes ir užpilkite lašišos padažu.
Jei neturite daug laiko, padažą galite gaminti tame pačiame puode, kur verdate makaronus. Kai makaronai bus išvirę nupilkite nuo jų vandenį, supilkite vyną ir toliau viską darykite kaip nurodyta aukščiau.
Druskos šiam patiekalui nereikia.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą