2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Baltojo šokolado pagunda

 
 
 Paprastai ir greitai paruošiami baltojo šokolado saldainiai. Šis receptas (pagal paruošimą) priskiriamas prie pačių paprasčiausių. Tad, jei ryt esate jau labai užimti Kūčių ir Kalėdų pasiruošimui, patikėkite šių nuostabių saldainėlių gamybą savo vaikams ar anūkams.
Jums reikės
 
225 gr. baltojo šokolado,
50 gr. geltonų razinų (naudokite nedideles),
50 gr. migdolų drožlių,
50 gr. išlukštentų saulėgrąžų,
50 gr. sezamo sėklų,
1 a.š. malto cinamono.

  Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba storadugniame puode. Jei tokių dalykėlių neturite teks naudotis taip vadinama garų vonele. Paimkite du skirtingų dydžių puodus. Į didesnį  įpilkite šiek tiek vandens, o į antrą sudėkite sulaužytą šokoladą ir šį puodą įstatykite į didesnį puodą. Užvirinkite vandenį ir taip ištirpinkite šokoladą.
  Atskirame inde sumaišykite visus likusius produktus ir subėrę į šokolado masę viską dar gerai permaišykite.
  Pasitieskite lapą sviestinio popieriaus ir arbatiniu šaukšteliu pasemkite saldainių masės. Su nedidele šakute nustumkite masę ant popieriaus. Masės kabinkite po pusę arbatinio šaukštelio, kad saldainiai nebūtų per dideli. Taip išdėliokite visus saldainius.
  Leiskite jiems sustingti (jie gerai sustingsta ir kambario temperatūroje). Po kelių valandų saldainius išdėkite į saldaininę.
  Vietoje razinų galite naudoti susmulkintus džiovintus abrikosus .
  Jei norite, kad būtų dar skaniau, migdolų drožles, sezamą ir saulėgrąžas pakepinkite.
 

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: iš knygos "Gražiausios Kalėdos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą