Šio nuostabaus padažo receptų internete tikrai galima rasti
begales. Daugiau ar mažiau jie visi panašūs. Mano padažas nėra
išskirtinis, jis ruošiamas pagal klasikinį itališką receptą, tačiau aš
jums siūlau šį padažą konservuoti.
Išvirti gerą padažą užtrunka nemažai laiko, tad pasilengvinkite darbą virdami didesnį jo kiekį. Išvirtas ir užkonservuotas padažas išsilaiko metus, gal ir dar daugiau. Nežinau, nes jo paprasčiausiai per metus iki kito vasaros sezono nebelieka.
Išvirti gerą padažą užtrunka nemažai laiko, tad pasilengvinkite darbą virdami didesnį jo kiekį. Išvirtas ir užkonservuotas padažas išsilaiko metus, gal ir dar daugiau. Nežinau, nes jo paprasčiausiai per metus iki kito vasaros sezono nebelieka.
Pradžioje
pateiksiu padažo receptą, o po jo trumpai aprašysiu, kaip jį panaudoti
gaminant tradicinį makaronų patiekalą su mėsos faršu "Tagliatelle al
ragu". Taip pat šį padažą jūs galite naudoti ruošdami lazaniją
("Lasagnie alla Bolognese').
Į šuos patiekalus, jau naudojant paruoštą
padažą, kas mėgstate, galite įdėti pievagybių. Juos dėkite baigdami
troškinti mėsą. t.y. kai skystis iš mėsos visai išgaruoja. Pievagrybius
troškinkite apie 7 min.
O dabar apie padažo paruošimą.
Jums reikės:
alyvuogių aliejaus,
3 kg. gerai sunokusių pomidorų,
500 gr. morkų,
500 gr. svogūnų,
500 gr. saliero kotų,
500 gr. saliero kotų,
12 česnako skiltelių,
6 v.š. pomidorų padažo,
3 stiklinės raudono vyno (jei faršą dažniausiai naudojate ne iš jautienos, pilkite baltą vyną),
3 v.š druskos,
3 v.š cukraus,
2 a.š. maltų pipirų,
3 lauro lapai,
po 1 a.š. raudonėlio, šalavijo, baziliko.
Jei
turite didelį storadugnį puodą galite viską iš karto ruošti jame. Jei
ne- tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite
susmulkintus svogūnus ir česnaką. Į puodą sudėkite kepintus svogūnus
(jei juos kepėte keptuvėje), supjaustytas šiaudeliais morkas, salierą. Supilkite druską ir cukrų.
Troškinkite ant lėtos ugnies apie 15 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite
pomidorus. Kad greičiau nusiluptų pomidorų odelė užplikinkite juos
verdančiu
vandeniu. Po kelių minučių vandenį nupilkite ir pomidorus nulupkite.
Pomidorus supjaustykite kubeliais ar papračiausiai sutrinkite blenderiu.
Supilkite juos į padažą, įdėkite lauro laus ir padidinę kaitrą iki
vidutinės virkite apie 1.5 val. Supilkite vyną, pomidorų padažą
ir dar apie pusvalandį pavirkite. Išimkite lauro lapus ir suberkite
prieskonius. Po kelių minučių padažą galite pilsyti į iškaitintus
stiklainius ir juos uždaryti dezinfekuotais dangteliais.
"Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažas su faršu
"Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažas su faršu
Jums reikės
1 v.š alyvuogių aliejaus,
500 gr. jautienos faršo (galite naudoti ir kitą jums patinkantį mėsos faršą, tačiau tai jau nebus tradicinis "Tagliatelle al ragu"),
4- 6 kiaulienos šoninės juostelės,
500 gr. indelis jūsų pasiruošto Bolonijos padažo,
150 gr. „Tagliatelle“ makaronų,
4- 6 kiaulienos šoninės juostelės,
500 gr. indelis jūsų pasiruošto Bolonijos padažo,
150 gr. „Tagliatelle“ makaronų,
Parmezano sūrio.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę. Ją pakepinę sudėkite jautienos faršą. Kepkite kol paruduos, tada sumažinkite ugnį. Supilkite savo pasiruoštą Bolonijos padažą ir truputį patroškinkite.
Užvirinkite
vandenį, pasūdykite ir sudėkite makaronus. Virkite, kiek nurodyta ant
pakuotės. Išvirus makaronams, vandenį nupilkite, išdėliokite juos į
lėkštes ir ant jų užpilkite padažo. Ant viršaus užberkite tarkuoto Parmezano sūrio ir jei norite- petražolių lapelių.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą