2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Jautiena su svogūnais

  Šį kartą parašysiu ką galima padaryti iš virtos jautienos. Išverdame iš mėsos sultinį, kurį toliau naudojame kaip sultinį arba kaip pagrindą sriubai. O ką gero ir greito galima padaryti iš jautienos?

  Pirmas variantas: tai verdame bulves, o kol jos verda keptuvėje ant lydyto sviesto ar aliejaus pakepiname nemažai svogūnų. Pjaustykite juos griežinėliais ar "plunksnelėmis". Kai svogūnai taps permatomi sudėkite griežinėliais supjaustytą jautieną. Jei ji subyrės nieko tokio. Įpilkite šlakelį sultinio, įberkite prieskonių mėsai, ar tik pipirų ir įdėkite riebios grietinės. Kaip jau rašiau ankstesnėse temose geriausiai tinka "Dvaro" 40% riebumo. Ji niekada kaitinama nesušoka gabaliukais. Jei norite galite įberti maltų džiovintų grybų (kai baiginėjate kepinti svogūnus) ar pomidorų padažo (jį dėkite kartu su grietine). Užvirinate ir viskas. Karštas patiekalas paruoštas, belieka sugrūsti bulvių košę ir pateikti kokį nors garnyrą.
Sudėtingumas: labai lengva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą