2011 m. vasario 1 d., antradienis

Čigoniškas kepsnys


Šis kepsnys tai senų kelionių po Vengriją prisiminimas.
Jums reikės (4 asmenims):
4- 5 kiaulienos sprandinės 1,5 cm. storio gabalėlių,
4 riekelių tikrų kaimiškų lašinukų su oda,
2- 3 svogūno galvučių,
4 bulvių,
aštrių mėsos prieskonių, druskos.
   Kaip jau supratote iš reikalingų produktų aprašymo, kiaulienos sprandinę reikėtų supjaustyti apie 1,5 cm. storio porcijomis. Apibarstyti prieskoniais ir palikti kuriam nors laikui šaldytuve, kad pasimarinuotų. Jei tam marinavimui nebeturite laiko, tai pabarstę prieskoniais palaikykite kokį pusvalandį kambario temperatūroje. Nulupkite bulves ir jas supjaustykite griežinėliais, bet taip, kad bulvė išlaikytų savo formą. Mėsą trumpai iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Tada dėkite į skardą kartu su bulvėmis, ir įpylę apie 0,5 stiklinės verdančio vandens, užbarstę šiek tiek druskos, pašaukite į įkaitintą iki 200 C orkaitę.

Kepkite apie 40-45 min. arba kol mėsa iškeps. Viduryje kepimo galite mėsą apversti. Per tą laiką, kol kepasi mėsa, keptuvėje pakepinkite lašinukus. Kai  lašinukai gerai apkeps išimkite juos ir padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. O likusiuose nuo lašinukų kepimo riebaluose pakepinkite žiedeliais supjaustytus svogūnus. Vengrai svogūno kepinimą skirsto į tris lygius. Pirmasis apkepimas lengvas, kai svogūnas tampa tik skaidrus, antrasis- kai kepinat svogūnas gražiai pagelsta, ir trečiasis- stiprus, kai svogūnas pradeda ruduoti. Čia svogūną galite apkepti iki antro lygio. Jį taip pat iškepę dėkite ant popierinės servetėlės. Kai kepsniai iškeps dėkite juos į lėkštę, ant viršaus uždėkite kepintų svogūnų ir po lašinuko riekelę.



Pateikite su raugintais ar marinuotais kopūstais, agurkais ar lečio.
Sudėtingumas: nieko sudėtingo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą