2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Vištiena su alyvuogėmis ir prieskoniniais augalais

  
Labai smagu, kai gamini patiekalą pirmą kartą ir lieki juo sužavėtas. O po to, dar vis pagalvoji, kaip apie gerą filmą ar perskaitytą knygą, ech, geras buvo...
   Kartais tikrai nebežinai ką čia skaniau pasidaryti, atrodo, kad viskas jau nusibodo. Tokiais atvejais aš pradedu paieškas savo valgių knygose. Šį kartą paieškos labai greitai baigėsi. Praverčiau 4 knygas ir kadangi pasirinkimas buvo tik iš vištienos šlaunelių, labai greitai atsirinkau, kas mano manymu tiktų  vakarienei. Tuo labiau, kad norėjosi, kažko pavasarinio, bet dar ne visiškai lengvo.
   Žinoma rašyti, kad tai skanu bus ir jums, būtų beprotybė, nes negali visiems viskas patikti. Bet  manau paskaitę sudėtines patiekalo dalis, atsiras kai kas, kam tai patiks. Aš šį patiekalą jau įtraukiau į savo "patiekalų sąrašą". Na, jei būtų neįtrauktas- tai ir nerašyčiau čia. Dienoraštyje tik vykę bandymai, kuriuos verta kartoti dar, dar, dar...


Jums reikės:
2 (4) vištienos šlaunelių, blauzdelių ar kumpelių,
1/2 (1) svogūno,
2-3 česnako skiltelių,
2 (4) saliero lapkočių,
1/2 (1) nedidelio indelio alyvuogių (pagal receptą juodų, bet puikiai tiko ir žalios),
1/2 citrinos žievelės,
1/2 (1) a.š. rozmarino,
1 (2) lauro lapeliai,
1 (2) a.š. petražolių,
alyvuogių aliejaus,
balto vyno,
4 (8) kadagio uogų,
druskos, pipirų.
   Vištienos šlauneles įtriname grūstomis (tarp dviejų valgomų šaukštų) kadagio uogomis, rozmarinu, tarkuotomis citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Svogūną su česnaku susmulkiname ir apkepiname alyvuogių aliejuje. Sudedame pjaustytus saliero stiebus ir dar truputį apkepame. Yra du vištienos paruošimo būdai. Ją trošknti arba kepti orkaitėje. Jei ruošiatės vištieną troškinti, tai ją apkepkite keptuvėje ir tada dėkite į troškintuvą. Kartu sudėkite ir apkeptus prieskoninius augalus. Jei kepsite orkaitėje- vištienos apkepti nereikės. Viską sudėję (abejais atvejais) įpilkite šiek tiek karšto vandens ir kepkite ar troškinkite vištieną. Kai mėsa bus minkšta supilkite vyną ir sudėkite alyvuoges. Dar pakepkite ar troškinkite apie 10 min. Sudėkite petražoles ir pateikite.
   Garnyras yra tikrai tobulo skonio, nors atrodo ir neišvaizdžiai. Pateikite jį be padažo atskirai salotinėje. Padažą galite pateikti atskirai.  Man labai patiko valgyti su ciabata, tiktų ir paprastas apskrudintas batonas. Žinoma taurė balto vyno čia kaip tik.

Receptas iš knygos: "Valgiai visai šeimai".
Sudėtingumas: paprasta

3 komentarai:

  1. Nai nai kaip skanu ♥ mėgstu laaabai tokį derinį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu buvo :-) Dar po to ilgai apie tą skonį galvojau. Bet kažkaip niekada tokio derinio nesu dariusi. Ir net nepamenu, kad būčiau kažkur valgiusi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo skaniai. Norėčiau paragauti ir pasigaminti tokį patiekalą. O vietoj kadagio uogų ar tinka kokie kiti prieskoniniai augalai?

    AtsakytiPanaikinti