2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Kiaulienos suktinukai su slyvomis ir persikais



   Iš tikro šiuos suktinukus galite pasiruošti ne tik iš kiaulienos nugarinės ar sprandinės mėsos, bet labai skanu būna naudojant kalakutienos krūtinėlę. Suktinukus galite įdaryti kuo tik norite ir ką tik tuo metu turite. Bet šį kartą kažkaip prisiminiau džiovintus vaisius. Dalį įdarinėjau džiovintais persikais, dalį džiovintomis slyvomis. Bet abiejų vaisių nemaišiau tarpusavyje.
   Pirmiausia sudėkite vaisius į du atskirus indelius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kol ruošite mėsą, tegul vaisiai pamirksta. Į vieną suktinuką man tilpo po 3-4 vnt. 
   Atpjauname 1- 1,5 cm. storio mėsos gabalus ir juos gerai išmušame tam skirtu plaktuku. Užberiame mėgstamų prieskonių arba šiek tiek 5 pipirų mišinio ir druskos. Dedame, iš krašto, po kelis džiovintus vaisius (vieną šalia kito) ir sukame. Užsmeigiame specialiais metaliniais smeigtukais, o jei jų neturite- tai mediniais dantų krapštukais (žinoma nenaudotais). Taip kartojame su visais mėsos gabalėliais. Nepergyvenkite jei liko kelios slyvos ar persikai nepanaudoti, juos suberkite kartu, kai troškinsite mėsą. Jei pritrūkote kelių vaisių- dėkite juos nemirkę.
Keptuvėje ištirpinkite lydyto sviesto ir nedideliame jo kiekyje apkepkite susmulkintus svogūnus ir morkas. Kai daržovės apkeps sudėkite jas į puodą, kuriame troškinsite suktinukus. Tada į keptuvę vėl įdėkite truputį lydyto sviesto ir apkepkite suktinukus. Kepant juos dėkite siūle į apačią. Sakoma, kad taip sudėti suktinukai net nesusmeigti niekada neišyra. Apkepę suktinukus iš abiejų pusių sudėkite juos į puodą, užpilkite trupučiu verdančio vandens (iki pusės suktinukų esančių puode) ir troškinkite ant vidutinės kaitros. Po 40-45 min. suktinukai bus išsitroškinę.
Pateikite juos su bulvių koše, kopūstų salotomis su morkomis ir aliejumi. Puikiai tiks burokėlių salotos su obuoliais ir aliejumi.

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą