2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Marinuotos šparaginės pupelės


  Dar vienas puikus receptas iš to paties, mano jau minėto, "Moters savaitgalio".
Jums reikės:
apie 2100gr. šparaginių pupelių,
2 l. vandens,
125 ml. acto (9%),
2 v.š. druskos,
8 v.š. cukraus,
krapų, kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelių,
galite įberti džiovinto mairūno ar peletrūno.
  Pupeles nuplaukite ir su žirklėmis nukarpykite pačius galiukus. Aš dar pupeles perkerpu į 2- 3 dalis, nes taip ir į stiklainius jų daugiau telpa, ir vėliau valgant į burną lengviau pakliūna. Pupeles apvirkite keletą minučių paprastame vandenyje. Kai jos taps beveik minkštos (paragaukite tik taip suprasite) vandenį nupilkite. Atskirame puode užvirinkite marinatą ir juo užpilkite apvirtas pupeles. Pavirkite apie 10 min. ir supilstykite į iškaitintus mikrobangų krosnelėje stiklainius.
  Iš tikro tai tos pupelės nelabai į tuos stiklainius nori piltis, tad aš jas sukraunu su žnyplėmis ar šaukštu. Taip sudedu jas beveik be marinato į visus stiklainus, o tada marinatą dar kartą užvirinu ir pilu į kiekvieną stiklainį po lygiai ir tuoj pat uždarinėju dangteliais.
  Krapų šakeles, pipirus ir džiovintą mairūną ar peletrūną, taip  pat galite berti į kiekvieną stiklainį atskirai, tada dėti karštas pupeles ir užpilinėti verdančiu marinatu. Mairūno dedu po 1/4 a.š. į 0,5 l. stiklainius. Išeiga apie 8-9 stiklainiai 0.5 l. talpos
Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą