2021 m. vasario 24 d., trečiadienis

Marinuotos sardinės arba strimėlės

 


  Keista, bet šios mažos žuvytės kažkaip Lietuvoje nėra labai populiarios. Ir jei sardines tikrai turi savo išskirtinį skonį, kuris žavi ne kiekvieną, tai strimėlės turėtų patikti visiems kas mėgstate silkę. Tik strimėlė yra švelnesnio skonio, nei silkė. Tad, siūlau pabandyti.

Jums reikės

500 gr. sardinių arba strimėlių (šviežių),

1 svogūno,

Santa Maria prieskonių marinuotai silkei arba truputį grūstų kvepiančių pipirų, garstyčių sėklų ir lauro lapo,

1 – 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

Marinatui

180 ml. vyno acto (6%),

100 ml. vandens,

50 gr. cukraus,

1 a.š. druskos.

  Išvirkite marinatą ir jį atvėsinkite.

  Kol marinatas vėsta išvalykite žuvytes. Nukirpkite su žirklėmis galvą, atsargiai perkirpkite pilvą ir išimkite vidurius. Po vandens srove arba rankomis nuvalykite žvynus. Abiejų žuvyčių žvynai labai lengvai nusivalo. Nenaudokite peilio, nes žuvytės yra labai minkštos.

  Supjaustykite svogūną plunksnelėmis ir lengvai praskleiskite tarp pirštų. Į marinavimo indą sudėkite žuvytes, užberkite šiek tiek grūstų prieskonių ir ant viršaus užberkite svogūną. Užpilkite atvėsusiu marinatu ir palikite  maždaug 8 val. marinuotis šaltai. Galite palikti per naktį šaldytuve.



Vėliau nupilkite marinatą. Kiekvieną žuvytę nukauluokite, kaip silkę. Tai yra nedideliu aštriu peiliukų įpjaukite ties nugara, nuimkite peleką virš nugaros ir du esančius apačioje. Dėkite žuvytę ant popierinio rankšluosčio ir kairės rankos pirštais laikydami už stuburo kaulo, dešinės rankos smiliumi lengvai perbraukite per stuburo kaulą. Taip lengvai atskirkite stuburo kaulą ir iš kitos pusės. Jei nenorite vargti, galite žuvytes pateikti su kaulu. Po marinavimosi jis bus suminkštėjęs.

Sudėkite žuvytes į serviravimo indą kartu su svogūnais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.


Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: pagal virtuvės šefą Liutaurą Čepracką

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą