2021 m. sausio 31 d., sekmadienis

Troškinti karšto rūkymo šonkauliai

 


Kartais taip būna, kad pamatai ir iškart žinai, kad šiandiena visi sumanyti valgiai bus nustumti į šoną ir ant stalo puikuosis ‚karbonadiniai‘ (nuo nugarinės) karšto rūkymo šonkauliai. Aš net neatsimenu kada valgiau tokius rūkytus ir patroškintus šonkaulius. Bet ne dažnai ir pasitaiko, kad rūkyti šonkauliukai turi nemažai mėsos ir yra labai jau gražūs. Mums, 2 žmonėms, pilnai užteko vienos juostos šonkaulių, nes ištroškinti šonkauliukai šiek tiek išsipučia. Ir mes visų jų net nesuvalgėme, dar du liko, kuriuos žadu jau kitą dieną patupdyti į verdamą bulvienę.

Jums reikės

1 juostos kiaulienos karšto rūkymo šonkaulių,

Šonkaulius nuplaukite, perpjaukite į tris dalis arba taip, kad tilptų į puodą. Užvirinkite vandenį ir sudėkite šonkaulius troškintis. Vandens neturi būti daug. Jei jūsų puodas storu dugnu, tai vandens įpilkite tik apie 1 stiklinę. Geriau, kelis kartus patikrinti ar vandens nerūksta, negu šonkauliai mirks vandenyje. Taip šonkaulius troškinkite apie 1,5 val. Jei vandens bus labai mažai, o troškinti dar laiko bus likę daug, įpilkite dar verdančio vandens.

Pateikite šonkauliukus supjaustę po kauliuką.

Prie šių šonkauliukų tiks keptos ar virtos bulvės, bulvių, perlinių arba grikių košė. Kopūstų, brokolių (tik ne rytietiškame stiliuje) salotos. Rauginti kopūstai, tiek paraugti, tiek troškinti.  



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą