Kartais taip būna, kad pamatai ir iškart žinai, kad
šiandiena visi sumanyti valgiai bus nustumti į šoną ir ant stalo puikuosis ‚karbonadiniai‘
(nuo nugarinės) karšto rūkymo šonkauliai. Aš net neatsimenu kada valgiau tokius
rūkytus ir patroškintus šonkaulius. Bet ne dažnai ir pasitaiko, kad rūkyti šonkauliukai
turi nemažai mėsos ir yra labai jau gražūs. Mums, 2 žmonėms, pilnai užteko
vienos juostos šonkaulių, nes ištroškinti šonkauliukai šiek tiek išsipučia. Ir
mes visų jų net nesuvalgėme, dar du liko, kuriuos žadu jau kitą dieną patupdyti
į verdamą bulvienę.
Jums reikės
1 juostos kiaulienos karšto rūkymo šonkaulių,
Šonkaulius nuplaukite, perpjaukite į tris dalis arba taip,
kad tilptų į puodą. Užvirinkite vandenį ir sudėkite šonkaulius troškintis.
Vandens neturi būti daug. Jei jūsų puodas storu dugnu, tai vandens įpilkite tik
apie 1 stiklinę. Geriau, kelis kartus patikrinti ar vandens nerūksta, negu šonkauliai
mirks vandenyje. Taip šonkaulius troškinkite apie 1,5 val. Jei vandens bus
labai mažai, o troškinti dar laiko bus likę daug, įpilkite dar verdančio
vandens.
Pateikite šonkauliukus supjaustę po kauliuką.
Prie šių šonkauliukų tiks keptos ar virtos bulvės, bulvių,
perlinių arba grikių košė. Kopūstų, brokolių (tik ne rytietiškame stiliuje) salotos. Rauginti kopūstai, tiek
paraugti, tiek troškinti.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą