2011 m. sausio 25 d., antradienis

"Ježinka"


Tikras vaikiškas patiekalas, kurį prisimename iš vaikystės. Vos kelios sudėtinės dalys, paprastas ruošimas ir tikrai skanu. Tik kas nemėgstate "makalynių" patiekale, siūlau daržoves gaminti atskirai, kaip garnyrą. O vištieną kepkite atskirai.
2-3 asmenims reikės :
1 vištos krūtinėlės,
2 bulvių,
2 morkų,
1 svogūno,
1 mažo indelio konservuotų žirnelių,
lydyto sviesto ar aliejaus,
2- 4 v.š. grietinės (geriausia riebi "Dvaro") ar 1/2 stiklinės grietinėlės,
krapų,
pipirų, druskos.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite su lydytu sviestu. Kai pakeis spalvą sudėkite griežinėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Apkepkite ją iš visų pusių ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir morkas. Įpilkite šiek tiek verdančio vandens, įberkite druskos, pipirų ir uždengę dangčiu ištoškinkite. Kai bulvės ir morkos bus minkštos- suberkite žirnelius (žinoma be skysčio), krapus ir įdėkite grietinės arba įpilkite grietinėlės. Užvirinkite ir viskas paruošta.

Sudėtingumas: labai paprasta

3 komentarai:

  1. Čia ne jarzynka, o vištienos troškinys :) Tikra jarzynka yra iš bulvių, morkų ir žirnelių pakeptų ant sviesto.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip Giedre, ježinka yra bulvių, morkų, žirnelių troškinys, paskanintas sviestu, grietine ar grietinėle. Ir dažniausiai pateikiamas prie vištienos. Tačiau vien ant sviesto jos nepakepsi, nes bulvės ir morkos bus žalios. Tad reikia trupučio vandens.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gaminau vakarienei, labai puikus troškinukas! :)

    AtsakytiPanaikinti