2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Vištiena su alyvuogėmis ir prieskoniniais augalais



  
Labai smagu, kai gamini patiekalą pirmą kartą ir lieki juo sužavėtas. O po to, dar vis pagalvoji, kaip apie gerą filmą ar perskaitytą knygą, ech, geras buvo... 
 
   Kartais tikrai nebežinai ką čia skaniau pasidaryti, atrodo, kad viskas jau nusibodo. Tokiais atvejais aš pradedu paieškas savo valgių knygose. Šį kartą paieškos labai greitai baigėsi. Praverčiau 4 knygas ir kadangi pasirinkimas buvo tik iš vištienos šlaunelių, labai greitai atsirinkau, kas mano manymu tiktų  vakarienei. Tuo labiau, kad norėjosi, kažko lengvo tinkančio ankstyvam pavasariui ar rudeniui.

  Žinoma rašyti, kad tai skanu bus ir jums, būtų beprotybė, nes negali visiems viskas patikti. Bet šis patiekalas pirmiausia tiems, kas mėgsta alyvuoges. 
 Aš šį patiekalą jau įtraukiau į savo "patiekalų sąrašą". Na, jei būtų neįtrauktas- tai ir nerašyčiau čia. Dienoraštyje tik vykę bandymai, kuriuos verta kartoti dar, dar, dar...


Jums reikės:
2 (4) vištienos šlaunelių, blauzdelių ar kumpelių,
1/2 (1) svogūno,
2-3 česnako skiltelių,
2 (4) saliero lapkočių,
1/2 (1) nedidelio indelio alyvuogių be kauliukų (pagal receptą juodų, bet puikiai tinka ir žalios arba jų miksas),
1/2 citrinos žievelės,
1/2 (1) a.š. rozmarino,
1 (2) lauro lapeliai,
1 (2) a.š. petražolių,
alyvuogių aliejaus,
balto vyno,
4 (8) kadagio uogų,
druskos, pipirų.
 
   Vištienos kulšeles įtrinkite grūstomis (tarp dviejų valgomų šaukštų) kadagio uogomis, rozmarinu, tarkuotomis citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Svogūną su česnaku susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. 
Sudėkite pjaustytus saliero stiebus ir dar truputį apkepkite. 
Jūs galite rinktis du vištienos paruošimo būdus. Ją troškinti arba kepti orkaitėje. Jei ruošiatės vištieną troškinti, tai ją apkepkite keptuvėje ir tada dėkite į troškintuvą. Kartu sudėkite ir apkeptus prieskoninius augalus ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. 
Jei kepsite orkaitėje- vištienos apkepti nereikės.
 Kai mėsa bus minkšta supilkite vyną ir sudėkite alyvuoges. Dar pakepkite ar troškinkite apie 10 min. Sudėkite petražoles ir pateikite.
 

 
   Šis patiekalas su savo garnyru yra tikrai tobulo skonio, nors gal ir atrodo ir neišvaizdžiai. 
Pateikite jį su ciabata ar virtomis bulvėmis. Žinoma taurė balto vyno čia kaip tik.
 

Receptas iš knygos: "Valgiai visai šeimai".
Sudėtingumas: paprasta

3 komentarai:

  1. Nai nai kaip skanu ♥ mėgstu laaabai tokį derinį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu buvo :-) Dar po to ilgai apie tą skonį galvojau. Bet kažkaip niekada tokio derinio nesu dariusi. Ir net nepamenu, kad būčiau kažkur valgiusi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo skaniai. Norėčiau paragauti ir pasigaminti tokį patiekalą. O vietoj kadagio uogų ar tinka kokie kiti prieskoniniai augalai?

    AtsakytiPanaikinti