Šį patiekalą galite ruošti kepimo maišelyje ar paprasčiausiai troškintuve.
Receptas skirtas 4 porcijoms.
4 lašišos gabaliukai po 140 gr.,
1 kg. brokolių,
1 svogūnas,
citrina,
100 ml. daržovių sultinio (galima dėti kubelį sultinio ištirpinto karštame vandenyje), jei naudojate "Zepter" puodus ar kažką į juos panašaus- sultinio nereikia,
1 v/š grūdėtųjų garstyčių,
125 gr. grietinės,
truputis druskos, cukraus, pipirų, muskato riešuto.
Brokolius susmulkinus žiedynėliais apvirti kelias minutes. Svogūną susmulkinti ir pakepinti.
Į kepimo maišelį dėti kepintus svogūnus, brokolius ir pipirais pabarstytą lašišą. Sudėti gabalėliais pjaustytą citriną, garstyčias galite sumaišyti su grietine ir taip pat sudėti ant žuvies. Užbarstyti druska, cukrumi ir muskatu. Supilti sultinį ir užrišti kepimo maišelį.
Kepti apie 20 min. iki 175C įkaitintoje orkaitėje. Prie šio patiekalo tiks bulvių košė.
Sudėtingumas: paprasta.
Receptas iš žurnalo "Laima" 2001m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą