2010 m. lapkričio 17 d., trečiadienis

Briuselio kopūstai


  Toks sotus garnyras tikrai tinka šaltam ir darganotam rudens ar žiemos vakarui. Gal tiksliau būtų vėlyviems pietums. Žinoma, tai panašu į lietuvišką virtuvę, nes sudėtinės dalys, kaip jau matote spirgučiai ir dar grietinė. Bet tikrai pamirškite padažą kurį pilame ant cepelinų. Ruošiant šį patiekalą reikia stengtis, kad kuo mažiau riebalų pakliūtų į mūsų pilvus. Kiekių nenurodau, nes kaip ir paprasta, ir aišku viskas.

briuselio kopūstai,
rūkyti lašinukai arba rūkyta šoninė,
svogūnas,
grietinė (aš naudoju pačią riebiausią "Dvaro"),
5 pipirų mišinio,
druskos.

  Briuselio kopūstus nuvalykite t.y. nulupkite viršutinius negražius lapelius ir nuplaukite. Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite. Kai šakute juos persmeigsite, jie bus išvirę. Per tą laiką kol jie verda supjaustykite mažais kubeliais lašinukus ar šoninę ir pakepkite. Kai lašinukai apskrus, pakreipkite keptuvę į šoną, kad nuvarvėtų riebalai į keptuvės kraštą, ir tuomet išgriebkite spirgučius. Sudėkite juos  ant kelis kart sulankstytos popierinės servetėlės. Tada pakepkite svogūnus. Juos taip pat pakreipus keptuvę stenkitės dėti ant popierinės servetėlės, kad pakliūtų kuo mažiau riebalų. Per tą laiką briuselio kopūstai turėjo jau išvirti. Nupilkite vandenį nuo jų, įdėkite truputį grietinės ir pipirų. Pakaitinkite ir sudėkite į salotinę. Ant viršaus uždėkite svogūnų ir užbarstykite spirgučiais. Nemaišykite.
  Tai puikus garnyras prie kiaulienos. Tačiau manau skanu turėtų buti ir prie paprasčiausiai išvirtų bulvių.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą