2010 m. lapkričio 8 d., pirmadienis

Kumpiu įdarytas baklažanas

Šis receptas kilęs iš Katalonijos virtuvės ir tikrai vertas dėmesio.



 Porcijas reikėtų skaičiuoti taip: vienam valgytojui- pusė vidutinio arba didelio baklažano.

Taigi, dviem valgytojams reikės:


1 baklažano,
apie 250 gr. karšto rūkymo kumpio, galima naudoti ir jums patinkantį faršą,
1 piene mirkytos bandelės riekės,
1 raudonos paprikos,
2 česnako skiltelių,
1/3 stiklinės sultinio (galite naudoti sultinio kubelį),
1/2 taurės balto vyno,
2 v. š. pomidorų padažo,
sviesto, alyvuogių aliejaus,
petražolių, pipirų, druskos.

   Baklažaną perpjaukite per pusę ir išskobkite jo vidų. Su dalimi aliejaus pakepinkite išskobtą minkštimą. Jį kartu su kumpiu ir piene mirkyta bandele sumalkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių, pipirų. Jei kumpis nesūrus įberkite druskos. Gerai išmaišę, šia mase įdarykite baklažano puseles. 

   Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu ir sudėję baklažanus kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Ar baklažanai iškepė- galite patikrinti šakute.  

   Jei naudosite įdarui faršą, kepkite ilgiau.
   Kol orkaitėje kepa baklažanai pasiruoškite padažą. Iš tikro, tame padaže visa esmė ir yra. Jį labai smagu gaminti ir be to, jis puikiai dera prie tų baklažano.
   Keptuvėje pašildykite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintą česnaką, suberkite plonomis juostelėmis pjaustytą papriką. Įpilkite vyno ir sultinio. Troškinkite ant nedidelės kaitros.

 Pabaigoje įberkite pipirų, druskos ir likusias susmulkintas petražoles.


   Prieš pateikiant baklažanus apipilkite juos šiuo padažu.

Sudėtingumas: vidutinis.
Receptas iš knygutės "Paragaukite Nr.6 Prancūzų valgiai" 1996 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą