2010 m. lapkričio 8 d., pirmadienis

Kumpiu įdarytas baklažanas

Šis receptas kilęs iš Katalonijos virtuvės ir tikrai vertas dėmesio.



  Porcijas skaičiuokite taip: vienam valgytojui- puselė vidutinio arba didelio baklažano.

Taigi, dviem valgytojams:
1 baklažanas,
apie 250 gr. karšto rūkymo kumpio, galima naudoti ir jums patinkantį faršą,
piene mirkytos bandelės,
1 raudona paprika,
2 česnako skiltelės,
1/3 stiklinės sultinio (galite naudoti sultinio kubelį),
1 taurė balto vyno,
2 v.š. pomidorų padažo,
sviesto, alyvuogių aliejaus,
petražolių, pipirų, druskos.

   Baklažaną perpjaukite per pusę ir išskobkite jo vidų. Su dalimi aliejaus pakepinkite išskobtą minkštimą. Jį kartu su kumpiu, ir piene mirkyta bandele sumalkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių, pipirų, jei reikia - druskos. Gerai išmaišę, šia mase įdarykite baklažano puseles. Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu, įpilkite šlakelį karšto vandens ir sudėję baklažanus kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje, kol baklažanas iškeps. Ar iškepę- galite patikrinti šakute. Tai trunka apie 30-40 min. Jei naudosite įdarui faršą, kepkite ilgiau.
   Kol orkaitėje kepa baklažano puselės, pasiruoškite padažą. Iš tikro, tai tame padaže tikriausiai ir esmė. Jį labai smagu ruošti, o be to jis puikiai dera prie to baklažano.
   Keptuvėje pašildykite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintą česnaką, suberkite plonomis juostelėmis pjaustytą papriką. Įpilkite vyno ir sultinio. Patroškinkite ant mažos ugnies. Įberkite pipirų, druskos ir likusias susmulkintas petražoles.


   Prieš pateikiant baklažanus apipilkite juos šiuo padažu.

Sudėtingumas: vidutinis.
Receptas iš knygutės "Paragaukite Nr.6 Prancūzų valgiai" 1996 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą