1 stiklinė ryžių,
400 gr. kalakutienos krūtinėlės,
2 v.š. sojos padažo,
2 didelės česnako skiltelės,
2 cm. imbiero šaknies,
apie 500 gr. brokolių,
1/2 agurko arba jaunos cukinijos,
poro,
1-2 pomidorai,
aliejaus,
1 stiklinė daržovių sultinio,
2 a.š. rudojo cukraus,
2 a.š. krakmolo,
druskos, pipirų,
kepintų kešju ar žemės riešutų.. Čia jau ekstra plonosioms.
Verdame ryžius (1 stiklinei ryžių imame 2 stiklines vandens). Mėsą supjaustome kąsnio gabalėliais ir sumaišome dubenyje su soja, druska ir pipirais. Įkaitintoje keptuvėje (galite naudoti Wok keptuvę) trumpai pakepiname susmulkintą česnaką ir imbierą. Sudedame mėsą ir ją kepiname 3-5 min. Po to ją perdedame į gilią lėkštę, o į keptuvę sudedame supjaustytus brokolius, agurką ar cukiniją, griežinėliais supjaustytus porus. Supilame sultinį ir verdame. Po 5 min. sudedame lėkštėje esančią mėsą ir kubeliais supjaustytus pomidorus, įmaišome cukrų ir krakmolą. Padažą trumpai užverdame ir jei reikia dar užpilame sojos padažo. Prieš pateikiant užbarstome riešutų. Valgome su ryžiais.
Vietoje brokolių galime dėti paprikos, kiniškų salotų (t.y. kopūsto), svogūno laiškų, sojos daigų.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą