2-3 česnako skiltelės,
bulvių,
morkų,
saliero šaknies ar stiebelio,
rūkyto kumpio,
raudonųjų lęšių,
2 lauro lapų,
mėsos ar daržovių sultinio,
petražolių ir šalavijų lapelių,
alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Puode, kuriame virsite sriubą, kartu su alyvuogių aliejumi pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Suberkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite dar truputį. Jei jūsų puode kepti negalima, pakepinkite visa tai keptuvėje ir po to suberkite į puodą. Supilkite sultinį ir jam užvirus sudėkite pjaustytas daržoves. Kiek pavirus suberkite lęšius. Įmeskite lauro lapus. Virkite apie 20 min. arba tol kol, daržovės ir lęšiai taps minkšti. Baigiant virti suberkite petražoles, šalavijus, pipirus ir druską. Išimkite lauro lapus, nes ilgesnį laiką pabuvę sriuboje suteiks jai kartumo.
Sudėtigumas: paprasta
Receptas iš knygos "Klasikinė virtuvė" Mary Berry
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą