Pasaulinei pyragų dienai- solidus pyragas, o tiksliau beveik visas tortas. Drėgnas ir purus šiek tiek primenantis vėl Havajus.
Jam naudojau didelę 25 cm. torto kepimo formą. Ir kad sluoksnių būtų daugiau, perpjoviau jį dar per pusę. O nedaug iškilusią viršūnę panaudojau trupiniams.
Jums reikės
260 gr miltų,
200 gr. cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. sodos,
1/2 a. š. druskos,
1 a. š. malto cinamono,
1/2 a. š. malto kardamono,
1/2 a. š. malto imbiero,
230 ml. aliejaus,
4 didelių kiaušinių,
190 gr. tarkuotų morkų,
200 gr. susmulkintų ananasų + dar kažkiek vienam pertepimo sluoksniui,
1 a. š. vanilės ekstrakto,
50 gr. kapotų graikinių riešutų,
Kreminio sūrio pertepimui
300 ml. plakamosios greitinėlės,
250 gr. Maskarponės sūrio,
3- 4 v. š. cukraus,
½ citrinos sulčių,
1 a. š. vanilės ekstrakto.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cinamoną, kardamoną ir imbierą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo. Įpilkite aliejaus ir dar kartą permaišykite.
Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Įmaišykite tarkuotas morkas, susmulkintus ananasus, vanilės ekstraktą ir susmulkintus graikinius riešutus.
Riebalais ir miltais ištepkite pyrago formą. Supilkite tešlą ir pačiame centre padarykite šiokį tokį įdubimą, kad pyragas kepdamas mažiau iškiltų
Kepkite prieš tai iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minutes arba tol, kol dantų krapštukas, įsmeigtas į pyrago centrą ir ištraukas bus švarus.
Leiskite pyragams atvėsti.
Pasiruoškite kremą suplakdami grietinėlę su cukrumi iki standžios masės. Sudėkite Maskarponės sūrį, supilkite citrinos sultis ir vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai viską perplakite.
Kai pyragas visiškai atvės, perpjaukite jį į per pusę ir perpjaukite padarydami du sluoksnius kiekviename gabale. Iškilusią viršūnę nupjaukite ir sunaudokite trupiniams paruošti.
Pertepkite sluoksnius kreminio sūrio glaistu. Sudėdami juos vieną ant kito. Sluoksniai bus labai minkšti, tad kelkite juos kuo atsargiau. Vieną suteptą sluoksnį apiberkite smulkintais ananasų gabaliukais.
Palikite pyragą per naktį šaltai, kad pertepti sluoksniai susigertų į pyragą.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą