2025 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Kriaušės su sluoksniuota tešla ir pelėsiniu sūriu

 


Iš tiesų tai greitas, tačiau nepaprastai turiningas savo skoniais užkandis (ne tik prie vyno taurės).

Jūs galite sluoksniuotos tešlos lapus supjaustyti mažesniais gabalėliais ir kepti kaip vieno- dviejų kąsnių užkandžius. Bet galite kepti didelį sluoksniuotos tešlos lapą ir pateikti kaip tartą ir jau iškeptą supjaustyti gabaliukais.

Jums reikės

šaldytos sluoksniuotos tešlos

kriaušių (galima kepti su obuoliais, bet su kriaušėmis skaniau),

mėlynojo pelėsinio sūrio,

graikiškų riešutų,

skysto medaus ar klevų sirupo (galite naudoti skystį nuo figų džemo),

šviežių čiobrelių,

riebios grietinės tešlos aptepimui,

šiek tiek spanguolių (nebūtina).


 

Sluoksniuotą tešlą išimkite iš pakuotės ir jos lakštus išdėliokite ant darbastalio. Jei norite mažesnių užkandukų, tešlos lapus padalinkite į dvi, tris dalis. Jei norite didelės tartos tešlos lakštus sujunkite jau sudėję į kepimo skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius.

Atšilusius tešlos lapelius padėkite ant kepimo skardos.

Kriaušes supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos. Padarykite bortelį arba įpjaudami tešlą kur baigiasi kriaušės arba visą kraštelį „apeikite“ pirštais lengvai suspausdami, kaip kad darytumėte virtinius.

Išdėliokite graikinius riešutus. Aptepkite tešlos kraštus grietine.

Kepkite iki 185 C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla įgaus auksinę spalvą.

Išėmę iš orkaitės dar ant labai karštų kriaušių užberkite mėlynojo pelėsinio sūrio ir lengvai apšlakstykite medumi. Užberkite čiobrelių.

Jei naudosite dar ir spanguoles, jas berkite prieš kepant.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą