Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad morkos ir švieži kopūstai gali derėti su rūkyta žuvimi. Bet smalsumas išbandyti tokį receptą nugalėjo.
Gaminau labai nedidelį kiekį vien tik keliems žmonėms paragauti- ar čia valgoma ir ar skanu?? Taip, skanu, gaivu ir valgoma net ne vieną kartą.
Jums reikės
karšto rūkymo žuvies (tiks ešerys, jūros lydeka, upėtakis, lašiša),
morkos,
šviežio kopūsto,
raudonojo svogūno,
rukolos,
laimo,
aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Morkas supjaustykite mandolina ar paprasčiausiai sutarkuokite. Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną labai plonais griežinėliais. Šias visas daržoves sumaišykite dubenyje su laimo sultimis, aliejumi, druska ir pipirais. Jų dėkite nedaug, jei trūks skonio papildysite. Paragaukite, kad būtų visiškas skonių balansas tarp rūgšties ir druskos. Jei reikia įberkite dar. Jei padauginote laimo- įberkite šiek tiek cukraus.
Ant lėkštės sudėkite rukolą, tai bus salotų pagrindas.
Ant rukolos viršaus uždėkite kopūstų, morkų ir svogūnų. Ant kopūsto viršaus uždėkite susmulkintą rūkytą žuvį.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą