2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Rūkyta lašiša su salierų obuolių salotomis




  
Dar vienas lengvai ruošiams patiekalas iš serijos "Aukštasis pilotažas virtuvėje". Tik šį kartą jums jau teks išvirti salierą. Ir reikia jį išvirti taip, kad jis nebūtų perviręs. Aš verdu jo gumbą perpjovus per pusę apie 20 min., nes tiksliai nusakyti laiką neišeina dėl nevienodų gumbų dydžio. Kai tik stalo peiliu galite perbesti  per gumbą kiaurai iškart ištraukite jį iš puodo. Atvėsusį salierą nulupame ir supjaustome 0,5 cm. pločio šiaudeliais. Jokiu būdu netarkuokite, nes gausis neišvaizdi košė. Taip pat supjaustome nuluptą obuolį. Saliero ir obuolių turi būti vienodi kiekiai. Sumaišome su majonezu ir seviruojame su rūkytos lašišos gabaliukais.
   Šis receptas iš vieno Vokietijos restorano. Gerai, kad kartais restoranai gamina tokius nesudėtingus patiekalus, kurios paragavęs gali ir pats po to pasigaminti.
Sudėtingumas: lengva

6 komentarai:

  1. kai pamačiau nuotrauką, iškart užsinorėjau būti TA Dalia, kuri toki grožį pagamino :)
    bet esu kita Dalia, žiūrinti ir seilę varvinanti
    (Septynių virtienių Dalia)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia,jei imtum ir pati padarytum iš karto suprastum, kad tai visai paprasta. Lašiša buvo ruošiama dideliam būrui draugų, tad kitaip jos pateikti net nebuvo įmanoma :-))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na taip, matau kad paprasta - tas paprastumas, kuris yra genialumo požymis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Būtent šios mišrainės dėka,ir būtent Dalios pagamintos,aš pradėjau mėgti salierą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Asta, tai kaip tu išdrįsai paragauti? Nežinojai, kad ten yra salieras? Dažniausiai reikia žmones įkalbinėti, kad paragautų tai ko jie nemėgsta. Aš labai gerai prisimenu, kai vaikystėje mane tėtis įkalbinėjo paragauti pomidorų sulčių ir pieno kokteilio. Atrodo paprasti dalykai, bet man jie kažkaip ne taip atrodė :-)))). Paragavau ir patiko. Dabar tai ragauju viską, tik vabalų ir varlių nedrįstu ragauti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kogero labai skaniai atrodė,kad paragavau :) Dar labai skanu virtą salierą pakeisti lapkotiniu.Aromatas daug aštresnis,ir šis skonis tikrai ne visiems patinka.

    AtsakytiPanaikinti