Nors tai gali būti nebūtinai maltinukai. Tiks ir vištienos krūtinėlė ar šlaunelių mėsa supjaustyta nedideliais gabaliukais.
Man labai patiko seniau mano aprašyti maltinukai su rikotos sūriu ir citrinos žievele. Aš vėl juos kepiau ir būtent su šiuo čili padažu jie puikiai derėjo.
Tad, maltinukams reikės:
450 gr. maltos paukštienos (vištienos ar kalakutienos),
150 gr. rikotos sūrio (galite naudoti riebią, nebirią varškę),
1v.š. tarkuoto parmezano sūrio,
1 kiaušinio,
1 a. š. citrinos žievelės,
1 skiltelės česnako (smulkiai supjaustytos),
1 a. š. džiovinto raudonėlio,
druskos ir pipirų,
Čili padažui reikės:
2 – v.š. alyvuogių aliejaus,
1 mažo svogūno, smulkiai pjaustyto.
1- 2 skiltelių česnako,
250 ml. vištienos sultinio,
skardinės kubeliais pjaustytų pomidorų savo sultyse,
skardinės raudonųjų pupelių (nusausintų),
skardinės kukurūzų, (nusausintų),
žalių čiliukų,
1/2 a. š. kajeno pipirų
1 a. š. kumynų,
1 a. š. saldžiosios raudonosios paprikos miltelių,
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. druskos.
Sumaišykite paukštienos faršą, rikotą, parmezaną, kiaušinį, citrinos žievelę, 1 česnako skiltelę ir raudonėlį.
Suformuokite rutuliukus ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 195 C temperatūros arba keptuvėje, kol jie apkeps.
Kad būtų paprasčiau į kepimo skardą esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių ir ant jo išdėliokite faršo rutuliukus. Kepant orkaitėje galite vieną kartą juos apversti.
Kol kepa kukuliai gilioje keptuvėje ant aliejaus apkepkite svogūną. Kai jis taps skaidrus suberkite smulkintą česnaką. Kepkite vos 1 min. ir suberkite viską kas reikalinga čili padažui. Pavirkite atviroje keptuvėje, bent 5 min. ir suberkite apkeptus maltinukus.
Juos troškinkite apie 20 min.
Pabaigai jei norite, galite užberti tarkuotu čederio sūriu arba uždėti kelis šaukštus grietinės. Tai pagerins patiekalo skonį ir suteiks dar daugiau sodrumo.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: rastas internete
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą