2025 m. spalio 30 d., ketvirtadienis

Šildančios vištienos, morkų ir salierų šaknų salotos su sezamu

 


Šias salotas galite pateikti, kaip šaltą lengvą užkandį įplėšę, kad ir vakarykštės paukštienos. Arba pateikite, kaip garnyrą prie keptos paukštienos. Tuomet į pačias salotas nebedėkite vištienos.

Jums reikės

2 morkų,

1 saliero gumbo,

susmulkintos virtos ar keptos vištienos (krūtinėlės ar kulšelės),

smulkinto šviežio baziliko arba kalendros,

1 česnako skiltelės (išspaustos),

2 v.š. vyno ar ryžių acto,

2 v.š. skrudinto sezamų aliejaus,

1 v.š. klevų sirupo arba medaus,

1 v.š. tamari arba sojų padažo,

2 a. š. sezamo sėklų,

1 1/2 a. š. tarkuotos šviežios imbiero šaknies,

druskos,

pipirų.

Morkas ir saliero šaknį sutarkuokite.

Dideliame salotų dubenyje sumaišykite morkas, saliero šaknį, vištieną ir baziliką.

Stiklainyje sumaišykite česnaką, actą, sezamo aliejų, klevų sirupą, tamari, sezamo sėklas, imbierą, druską ir pipirus ir suplakite, kad susimaišytų. Užpilkite padažą ant salotų ir išmaišykite. 


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą