2025 m. vasario 26 d., trečiadienis

Svogūnų džemas

 


Konservuoti kažką tikriausiai galima ne tik vasarą ar rudenį, bet ir ištisus metus. Dabar kai nėra švenčių, kurioms turėtume ruoštis, nėra per daug kelionių ar ilgų pasisėdėjimų lauke, mes kaip tik galime pasiruošti kelis nedidelius stiklainėlius nuostabaus džemo, kuris tobulai tiks prie antienos ar kiaulienos kepsnio. Kepenėlių pašteto, pelėsinio sūrio ar paprasčiausiai prie silkės.

Jums reikės:

¼ stikl. alyvuogių aliejaus,

1,1 kg. svogūnų,

1 a.š. (nubraukto) druskos,

1 a.š. (nubraukto) pipirų mišinio,

½ stikl. rudojo cukraus,

½ stikl. Modenos balzaminio acto,

 

Pirmiausia parašysiu dvi pastabas, kurios yra iš tiesų labai svarbios.

1. Mano stiklinė yra 220 ml. talpos

2. Nedidinkite svogūnų kiekio, nes didesnis jų kiekis neleis jiems pakankamai gerai karamelizuotis.

 


O dabar imkimės darbų. Švarius stiklainius iškaitinkite mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite gilioje keptuvėje su aliejumi 2 min..

Suberkite druską, pipirus ir kepkite 5 min. kol išsiskirs svogūnų sultys.

Tuomet suberkite cukrų, išmaišykite ir uždengę dangčiu kaitinkite 15 min. Jokių būdu nieko nemaišykite.

Po 15 min. atidenkite keptuvę, supilkite actą ir dabar jau maišydami kepkite kol išgaruos visas skystis. Tai gali užtrukti apie 10 min..

Svogūnų džemą sudėkite į stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.  


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš mano išleistos konservavimo knygos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą