2025 m. vasario 1 d., šeštadienis

Lietiniai su kopūstais ir morkomis

 


Labai mėgstu lietinius ir visada ieškau jų įdarams kažko naujesnio, dar neatsibodusio. Daug kas yra tikriausiai ragavę ar bent girdėję, kad yra kepami labai skanūs pyragėliai su kopūstais.  Aš pabandžiau padaryti lietinius su kopūstų ir morkų įdaru. Vietoje morkų jūs taip pat galite įdėti virtų džiovintų baravykų ar paprasčiausiai šitake grybų. Bus taip pat labai skanu.

 

Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:

 3 kiaušinių (didelių),

0.5 l. pieno,

150 gr. miltų,

trupučio druskos ir cukraus,

aliejaus ar lydyto sviesto blynų kepimui.

 

lietinių įdarui reikės:

šviežio kopūsto,

1- 2 morkų arba dėžutės šitake grybų,

1 svogūno.

1 v.š. Ghee sviesto,

druskos, pipirų mišinio,

Pateikimui reikės:

300- 400 gr. rūkytos šoninės juostelėmis.

                                

Visus produktus skirtus lietiniams lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti.

Kol tešla ilsisi supjaustykite kopūstą ir morką šiaudeliais.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį iki auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kopūstus. Įberkite druskos, pipirų mišinio uždenkite dangčiu ir kepkite kol kopūstai suminkštės (kartas nuo karto vis pamaišydami). Jei naudosite grybus, kepkite juos kaip ir morkas, kartu su kopūstais.

Iškeptus kopūstus palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Keptuvėje apkepkite šoninę iš abiejų pusių iki traškesio. Iškeptą šoninę susukite į popierinį rankšluostį, kad susigertų riebalai ir šoninė neatvėstų.

Tešlą blynams permaišykite samčiu ir jei tešlos tirštumas jus tenkina (gal reikia įpilti šiek tiek vandens) kepkite blynus. Juos kepkite tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

Iškeptus blynus įdarykite kopūstais. 


 

Sudėtingumas: vidutinis

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą