Šios lengvos krabų lazdelių salotos patiks tiems kam patinka japoniško stiliaus maistas. Būtent majonezas su sojos padažu ir aštria Sriracha sukuria savitą būdingą japoniškai virtuvei skonį.
Norėčiau iš karto atkreipti dėmesį, kad sojos padažas yra pakankamai sūrus, tad ryžius virkite be druskos. Sriracha padažą galite keisti kitu aštriu padažu (kad ir adžika). Tik jo nepadauginkite.
Jums reikės
½ vidutinio agurko,
250 gr. snieginio krabų skonio lazdelių,
1 avokado,
2 a. š. juodųjų sezamų sėklų,
2 v. š. panko džiuvėsėlių arba virtų ryžių (nebūtinai)
1 svogūno laiškų. (smulkiai pjaustytas)
½ puodelio kokybiško majonezo,
½- 1 a. š. Sriracha,
2 a. š. sojos padažo
Dėkite į dubenėlį supjaustytus agurkus, krabų lazdeles, ir ant viršaus uždėkite avokado, sezamo sėklų, panko džiuvėsėlių ir žaliųjų svogūnų. Šalia pateikite majonezą sumaišytą su sojos padažu ir Sriracha.
Jei, kad būtų sočiau naudosite ryžius, juos sudėkite ant dugno.
Dar galite uždėti raudonųjų ikrų arba mango, arba morkų supjaustytų plonis šiaudeliais.
Žinoma šią mišrainę galima pateikti įprastai
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą